Orkiszowy zakwas do chleba w proszku Bio 30g - SwiatOrkiszu

Kategorie

Dodatki do ciast

Orkiszowy zakwas do chleba w proszku Bio 30g

Orkiszowy zakwas do chleba w proszku Bio 30g

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

7,90 zł

w tym VAT

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Orkiszowy zakwas do chleba w proszku 30g Bio

  • Składniki: ekologiczna mąka pełnoziarnista orkiszowa, kultury bakterii chlebowych
  • Informacja alergenna: może zawierać migdały, gorczycę i soję.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie wystarcza na 1kg mąki.

Wartość odżywcza orkiszowego zakwasu do chleba w 100g:

Wartość energetyczna 1511kJ/ 357kcal.

  • Tłuszcz 0,5g / w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,40g.
  • Węglowodany: 65/ w tym cukry: 0,80g.
  • Błonnik 8,7g/ białko 15,00g / sól <0,01g

Zalety orkiszu wychwalała już Hildegarda z Bingen:

  • Bogaty w białko, witaminy, związki mineralne.
  • Gruba łuska chroni ziarno przed zanieczyszczeniami płynącymi ze środowiska.

Sposób przygotowania pieczywa:

Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego orkiszowego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki orkiszowej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.

  • Dostępny tutaj zakwas do chleba w pojemnościach: 30g
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce