Mąka migdałowa bio 250g - SwiatOrkiszu

Kategorie

Inne mąki

Mąka migdałowa bio 250g

Mąka migdałowa bio 250g

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

33,40 zł

w tym VAT

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Mąka migdałowa 250g

Mąka migdałowa to produkt spożywczy uzyskiwany poprzez zmielenie migdałów na bardzo drobny proszek. Jest popularna w kuchniach osób, które unikają glutenu, ponieważ nie zawiera tej substancji.

  • Mąka z migdałów BIO to staranne zmielone nasiona migdałowca.
  • Produkt z upraw ekologicznych. Pl -EKO-04

Mąka migdałowa - wartość odżywcza w 100g

  • wartość energetyczna   2547 kJ  / 616kcal.
  • tłuszcze 53g   /w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4g.
  • węglowodany 8,8g   /w tym cukry 4,6g.
  • białko 21g,  sól 0,05g.

Zalety mąki migdałowej

  • produkt w 100% ekologiczny,
  • jest bogata w białko (ok. 20%),
  • nie zawiera glutenu,
  • ze względu na dużą zawartość białka może być zalecana wegetarianom, weganom,
  • jest dość kaloryczna, wolniej trawiona, dzięki temu dłużej odczuwa się sytość.

Zastosowanie mąki migdałowej

  • do zagęszczenia zup, sosów, past i pasztetów,
  • jako dodatek do ciast, ciasteczek, tortów,
  • jako dodatek do naleśników, dekoracja deserów,
  • można z niej przygotować doskonały budyń migdałowy.

Przepis na budyń z mąki migdałowej

Jedną szklankę mąki mieszamy z trzema szklankami wody i zagotowujemy na wolnym ogniu, dodajemy 2 łyżki kakao, 2 łyżki siemienia lnianego / babkę płesznik oraz syrop ryżowy

  • Dostępna w  pojemnościach: 300g.
  • Dystrybutor: BioPlanet, Wilkowa Wieś, Leszno.
  • Pochodzenie: Włochy.

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce