Makaron orkiszowy bezjajeczny kolanka 250g
Makarony orkiszowe wyprodukowane są z mąki orkiszowej 630 z dodatkiem soli, bez jaj. To produkt, który winien na stałe zagościć w kuchni. Makaron orkiszowy jest nie tylko zdrowy ale również pyszny.
Po makaron orkiszowy mogą sięgać również osoby z nietolerancją glutenu.
Makaron orkiszowy wartość odżywcza w 100g
- wartość energetyczna 1496 kJ / 339kcal,
- tłuszcze 1,2g /w tym kwasy nasycone 0,1g,
- węglowodany 67,0g / w tym cukry 0,4g,
- błonnik., białko 12,5g, sól 0,01g.
Czy makaron orkiszowy jest zdrowy?
- jest ciepły i działa rozgrzewająco,
- jest tłusty i zaopatruje organizm w energię,
- regularnie stosowany wpływa dobroczynnie na cały organizm,
- jest lekkostrawny i nie powoduje nadwagi,
- jest łagodny i w każdej postaci spożywany jest dobrze przyswajalny przez organizm,
- wywołuje radość w człowieku,
- dieta orkiszowa to samo zdrowie.
Makaron orkiszowy zastosowanie
nadaje się do różnych potraw (zup, sałatek itd.)
Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.
- Dostępny w pojemnościach: 250g
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
- Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backerei, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra