Kategorie

Dodatki do ciast

Agaranta- środek żelujący ( bezglutenowy) 6g Bio

Agaranta- środek żelujący ( bezglutenowy) 18g Bio

7,20 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Agaranta 18g Bio

SKŁADNIKI
agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny)

DE-OKO-006 / składniki pochodzenia z państw UE i poza. 

OPIS
Środek żelujący do żywności.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody do uzyskania gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1116 kJ / 267 kcal;
Tłuszcz: 0,20 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g
Węglowodany: 40,0 g;
w tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 38,90 g;
Białko: 1,20 g;
Sól: 1,8 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać drożdże, gorczycę, sezam, soję.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Producent: Biovegan Gmbh, Niemcy

Kraj pochodzenia: Maroko



Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce