Kategorie

Maka orkiszowa biała

Mąka orkiszowa typ 630 1kg

Mąka orkiszowa typ 630 1kg

14,00 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Mąka orkiszowa typ 630 1kg.

Mąka orkiszowa to produkt, który zaczął na stałe gościć w naszej kuchni. Jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zdrowy. Korzystnie wpływa na cały organizm. Mąka orkiszowa typ 630 to produkt najwyższej jakości, który z powodzeniem zastąpi mąkę pszenną.

Dlaczego warto dodać ziarno orkiszu do codziennej diety w/g św. Hildegardy?

  • jest lekkostrawne i łatwo przyswajalne,
  • wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na kondycję całego organizmu,
  • regularnie stosowana zapobiega wielu chorobom.

Mąka orkiszowa typ 630– zastosowanie w kuchni:

  • doskonała do ciast, klusek, naleśników

Mąka orkiszowa typ 630 to odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie

Dostępna w dwóch pojemnościach: 1kg, 5kg

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu...

Pochodzenie:  K-E Binz, Muhle und Backerei, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy

Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra

Mąka firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.

Mąka orkiszowa i jej wykorzystanie:  

Przepis na chleb z otrębami:

40g drożdży, 500g mąki orkiszowej,  ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,80g otrębów pszennych, 1 szklanka  ziaren oleistych / dyni, słonecznika, lnu,  sezamu /

Wszystkie składniki razem wyrobić / jak na placek drożdżowy/ i wyłożyć do 2 foremek  ( 30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia.

Poczekać aż ciasto wyrośnie /  podwoi swoją objętość/. Piec w 200 stopniach ok.30- 40 min.

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce