Mąka orkiszowa typ 630 1kg - SwiatOrkiszu

Kategorie

Maka orkiszowa biała

Mąka orkiszowa typ 630 1kg

Mąka orkiszowa typ 630 1kg

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

15,00 zł

w tym VAT

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Mąka orkiszowa typ 630 1kg

Mąka orkiszowa to produkt, który zaczął na stałe gościć w naszej kuchni. Jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zdrowy. Korzystnie wpływa na cały organizm. Mąka orkiszowa typ 630 to produkt najwyższej jakości, który z powodzeniem zastąpi mąkę pszenną.

Mąka orkiszowa typ 630– zastosowanie w kuchni:

  • doskonała do ciast, klusek, naleśników.

Rodzaje mąki orkiszowej

Przegląd mąk:

  • Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
  • Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050 / chleby, bułeczki, ciasta/
  • Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/
  • Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/

Mąka orkiszowa typ 630 to odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.

Odmiana:Oberkulmer Rotkorn

  • Dostępna w dwóch pojemnościach: 1kg, 5kg
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu...
  • Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
  • Pochodzenie:  K-E Binz, Muhle und Backerei, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy
  • Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra
  • Mąka firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.*
  • Informacja pochodzi ze strony Dr Strehlowa

* https://www.st-hildegard.com/de/ernaehrung/dinkel/91-dinkel-schutzkost-bei-allergien.html

Mąka orkiszowa i jej wykorzystanie:  

Przepis na chleb z otrębami:

40g drożdży, 500g mąki orkiszowej,  ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,80g otrębów pszennych, 1 szklanka  ziaren oleistych / dyni, słonecznika, lnu,  sezamu /

Wszystkie składniki razem wyrobić / jak na placek drożdżowy/ i wyłożyć do 2 foremek  ( 30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia.

Poczekać aż ciasto wyrośnie /  podwoi swoją objętość/. Piec w 200 stopniach ok.30- 40 min.

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce