Kategorie

  • Należymy do towarzystw
  • Darmowa wysyłka
  • Warto u nas kupować

    posiadamy wyłącznie lecznicze odmiany orkiszu

    produkty wg oryginalnych receptur św. Hildegardy

    darmowa wysyłka
    od 180zł

    realizacja zamówienia
    w ciągu 1-2 dni

    ponad 500 produktów wysokiej jakości

  • Twoje opinie
  • Hity cenowe
  • Produkty sezonowe

Maka orkiszowa biała

Mąka orkiszowa typ 630 5kg

Mąka orkiszowa typ 630 5kg

50,00 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Mąka orkiszowa typ 630 5kg 

Skład: mąka orkiszowa

Mąka jest lekkostrawna i łatwo przyswajalna.

Mąka orkiszowa typ 630 jest ciemniejsza od mąki 405, zawiera więcej błonnika niż mąka orkiszowa 405. Jest mniej przesiana, dlatego porównując do mąki orkiszowej 405 nie jest aż tak delikatna. Zanim ziarno orkiszu trafia do młyna jest intensywnie czyszczone i mielone. Gotowy produkt jest czysty tzn. do mąki nie są dodawane emulgatory ani spulchniacze. Młyn poza orkiszem, nie mieli innych gatunków zbóż. Mąka orkiszowa jest lekkostrawna. Nadaje się do wypieków chleba, bułeczek, kluseczek, naleśników, ciasteczek.

Wartość odżywcza mąki

w 100 g produktu

Tłuszcze               -    1,2g

Węglowodany       -     70g

Błonnik                -       5g

Białko                  -      10,70g

Odmiana: Oberkulmer Rotkorn/ odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie


Dostępna w pojemnościach: 1kg,  2,5kg,  5kg, 10kg




Podstawowe korzyści orkiszu:

*     jest ciepły i działa rozgrzewająco

*     wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu

*     jest tłusty i zaopatruje ciało w energię

*     jest lekkostrawny

*     w jakiejkolwiek postaci spożywany jest dobrze przyswajany przez organizm


Polecana:

*     doskonała do ciast, klusek, naleśników

Pochodzenie: Niemcy/ Ostermuhle Naturkost Langenau

Przepis na chleb z otrębami:

40g drożdży, 500g mąki orkiszowej,  ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,80g otrębów pszennych, 1 szklanka  ziaren oleistych / dyni, słonecznika, lnu,  sezamu /

Wszystkie składniki razem wyrobić / jak na placek drożdżowy/ i wyłożyć do 2 foremek  ( 30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia. 
Poczekać aż ciasto wyrośnie /  podwoi swoją objętość/. Piec w 200 stopniach ok.30- 40 min.

 

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce