Kategorie

  • Należymy do towarzystw
  • Darmowa wysyłka
  • Warto u nas kupować

    posiadamy wyłącznie lecznicze odmiany orkiszu

    produkty wg oryginalnych receptur św. Hildegardy

    darmowa wysyłka
    od 180zł

    realizacja zamówienia
    w ciągu 1-2 dni

    ponad 500 produktów wysokiej jakości

  • Twoje opinie
  • Hity cenowe
  • Produkty sezonowe

Mąka orkiszowa pełnoziarnista

Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 5kg

50,00 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Mąka orkiszowa z pełnego przemiału / razowa / 5kg

Skład: mąka orkiszowa

Mąka ma ma przyjemny orzechowy smak.

Maka orkiszowa z pełnego przemiału/ razowa/ zawiera najwięcej błonnika i substancji odżywczych. Maka orkiszowa razowa jest ciemna i jest to typowa mąka chlebowa, pieczywo jest dość ciężkie,dlatego najlepiej jest dodać odrobinę mąki jasnej. Mąka orkiszowa ma krótszy czas przydatności 3-6 miesięcy ze względu na substancje oleiste zawarte w mące.

Odmiana: Oberkulmer Rotkorn odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
  
Dostępna w pojemnościach: 1kg,  2,5kg,  5kg, 10kg

Podstawowe zalety orkiszu:

*        działa rozgrzewająco

*        wzmacnia umysł, pozytywnie wpływa na organizm

*        wspomaga rozwój mięśni

*        jest lekkostrawny  

*        bardzo dobrze wpływa na ogólna kondycję organizmu

Polecana:

*        mąka świetnie nadaje się do pieczenia chleba i bułeczek.    

Pochodzenie: Niemcy/Ostermuhle Naturkost Langenau

Przepis na chleb z otrębami:

40g drożdży, 500g mąki orkiszowej,  ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,80g otrębów pszennych, 1 szklanka  ziaren oleistych (dyni, słonecznika, lnu,  sezamu)

Wszystkie składniki razem wyrobić (jak na placek drożdżowy) i wyłożyć do 2 foremek  (30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia.
Poczekać aż ciasto wyrośnie (podwoi swoją objętość). Piec w 200 stopniach ok.30- 40min.

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce