Kategorie

Mąka orkiszowa pełnoziarnista

Mąka orkiszowa pełnoziarnista /razowa/1kg

Mąka orkiszowa pełnoziarnista /razowa/1kg

13,50 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Mąka orkiszowa pełnoziarnista /razowa/1kg

Skład: mąka orkiszowa

Produkt pochodzi z upraw kontrolowanych.

Mąka ma przyjemny orzechowy smak.

Maka orkiszowa z pełnego przemiału/ razowa/ zawiera najwięcej błonnika i substancji odżywczych. Maka orkiszowa razowa jest ciemna i jest to typowa mąka chlebowapieczywo jest dość ciężkie,dlatego najlepiej jest dodać odrobinę mąki jasnejMąka orkiszowa ma krótszy czas przydatności 3-6 miesięcy ze względu na substancje oleiste zawarte w mące.

Odmiana: Oberkulmer Rotkorn odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie 
   
Dostępna w pojemnościach: 1kg,  2,5kg,  5kg, 12,5kg

Podstawowe zalety orkiszu w/g św. Hildegardy:

*        działa rozgrzewająco

*        wzmacnia umysł, pozytywnie wpływa na cały organizm

*        wspomaga rozwój mięśni

*        jest lekkostrawny  


Polecana:

*        mąka świetnie nadaje się do pieczenia chleba i bułeczek 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.

Pochodzenie: Winkler Muhle, DorfstraBe 1, 91189 Gustenfelden

Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra

Przepis na chleb z otrębami:

40g drożdży, 500g mąki orkiszowej,  ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,80g otrębów orkiszowych, 1 szklanka  ziaren oleistych / dyni, słonecznika, lnu,  sezamu /

Wszystkie składniki razem wyrobić / jak na placek drożdżowy/ i wyłożyć do 2 foremek  ( 30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia. 
Poczekać aż ciasto wyrośnie /  podwoi swoją objętość/. Piec w 200 stopniach ok.30- 40 min.



Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce