Mąka orkiszowa typ 1050 1 kg - SwiatOrkiszu

Kategorie

Mąka orkiszowa pełnoziarnista

Mąka orkiszowa typ 1050 1 kg

Mąka orkiszowa typ 1050 1 kg

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

15,00 zł

w tym VAT

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Mąka orkiszowa typ 1050 1 kg

Skład: mąka orkiszowa 

Produkt pochodzi z upraw kontrolowanych.

Doskonale nadaje się do wypieku chleba i bułeczek.  Jest delikatniejsza niż typowa mąka pełnoziarnista.
Mąka orkiszowa typ 1050 to najciemniejsza z mąk porównując do mąki orkiszowej typ 630 i mąki 405. Zawiera najwięcej błonnika i substancji odżywczych. Mąka orkiszowa typ 1050 nie jest mąka delikatną, można przygotować z niej ciasto, natomiast będzie raczej pół razowe. Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do wypieku chleba, bułeczek, rogalików, chałek. Porównując ją do typowej mąki orkiszowej z pełnego przemiału pieczywo z mąki orkiszowej 1050 jest delikatniejsze. Zanim ziarno orkiszu trafia do młyna jest intensywnie czyszczone i mielone. Gotowy produkt jest czysty tzn. do mąki nie są dodawane emulgatory ani spulchniaczy.

Odmiana: Oberkulmer Rotkorn/ odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
Dostępna pojemnościach: 1kg, 2.5kg,  5kg, 12,5kg,

Dlaczego mąka orkiszowa jest zdrowa?

  • działa rozgrzewająco,
  • wzmacnia umysł, pozytywnie wpływa na cały organizm,
  • wspomaga rozwój mięśni,
  • jest lekkostrawna,
  • zawiera wiele składników odżywczych i witaminy z grupy B,E,D,A,
  • pozytywnie wpływa na skórę, włosy i paznokcie.

Do czego wykorzystywana jest mąka orkiszowa?

Mąka orkiszowa jest doskonała do ciast, chleba, bułeczek

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.

Pochodzenie: Niemcy/Winkler Muhle, DorfstraBe 1, 91189 Gustenfelden

Dystrybutor: Świat- Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce