Mąka orkiszowa pełnoziarnista
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Skład: mąka orkiszowa
Produkt pochodzi z upraw kontrolowanych.
Doskonale nadaje się do wypieku chleba i bułeczek. Jest delikatniejsza niż typowa mąka pełnoziarnista.
Mąka orkiszowa typ 1050 to najciemniejsza z mąk porównując do mąki orkiszowej typ 630 i mąki 405. Zawiera najwięcej błonnika i substancji odżywczych. Mąka orkiszowa typ 1050 nie jest mąka delikatną, można przygotować z niej ciasto, natomiast będzie raczej pół razowe. Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do wypieku chleba, bułeczek, rogalików, chałek. Porównując ją do typowej mąki orkiszowej z pełnego przemiału pieczywo z mąki orkiszowej 1050 jest delikatniejsze. Zanim ziarno orkiszu trafia do młyna jest intensywnie czyszczone i mielone. Gotowy produkt jest czysty tzn. do mąki nie są dodawane emulgatory ani spulchniaczy.
Odmiana: Oberkulmer Rotkorn/ odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
Dostępna pojemnościach: 1kg, 2.5kg, 5kg, 12,5kg,
Mąka orkiszowa jest doskonała do ciast, chleba, bułeczek
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
Pochodzenie: Niemcy/Winkler Muhle, DorfstraBe 1, 91189 Gustenfelden
Dystrybutor: Świat- Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra