Kategorie

Mąka orkiszowa pełnoziarnista

Mąka orkiszowa typ 812 5kg

Mąka orkiszowa typ 812 5kg

63,00 zł

w tym VAT

Dostawa w drodze

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Mąka orkiszowa typ 812  5kg

Oferowana tutaj mąka orkiszowa tym 812 pochodzi wyłącznie z upraw kontrolowanych.

Mąka orkiszowa - zalety:

  • działa rozgrzewająco,
  • wzmacnia umysł,
  • wspomaga rozwój mięśni,
  • jest lekkostrawny,
  • bardzo dobrze wpływa na ogólną kondycję organizmu.

Przegląd mąk:

Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/

Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050, 812 / chleby, bułeczki, ciasta/

Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/

Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/

Mąka orkiszowa - zastosowanie:

Mąka orkiszowa typ 812 świetnie nadaje się do pieczenia chleba i bułeczek.     

  • Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.    
  • Dostępna w pojemnościach: 1kg, 2.5kg, 5kg
  • Producent: Winkler Muhle, DorfstraBe 1, 91189 Gustenfelden
  • Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
  • Pochodzenie: Niemcy
  • Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra

Przepis na chleb z otrębami

  • 40g drożdży,
  • 500g mąki orkiszowej, 
  • ½ litra letniej wody,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka cukru,
    80g otrębów orkiszowych,
  • 1 szklanka  ziaren oleistych (dyni, słonecznika, lnu,  sezamu).

Wszystkie składniki razem wyrobić (jak na placek drożdżowy) i wyłożyć do 2 foremek  (30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia. 
Poczekać aż ciasto wyrośnie (podwoi swoją objętość). Piec w 200 stopniach ok. 30- 40 min.



Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce