Kategorie

Oleje

Olej z dzikiej róży z pipetą ECO 50ml nierafinowany

Olej z dzikiej róży z pipetą ECO 50ml nierafinowany

36,00 zł

w tym VAT

Dostawa w drodze

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Olej z dzikiej róży z pipetą ECO 50ml nierafinowany

Ingredients/Składniki (INCI): Oferowany przez nas olej z dzikiej róży jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w szklanej, ciemnej buteleczce, chroniącej go przed szkodliwym wpływem m.in. promieni UV. Dostępny jest w 3 pojemnościach – 30, 50 i 100 ml. Ten olej, o lekko rdzawym kolorze i charakterystycznym zapachu, ceniony jest głównie dzięki właściwościom rozjaśniającym oraz zdolności do obkurczania i wzmacniania naczynek krwionośnych – z tego powodu olej ten pokochały wszystkie osoby z cerą naczyniową i dojrzałą.

Zastosowanie: Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, ale także dodawać kilka kropel do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić właściwości kosmetyków.
Świetnie sprawdzi się do pielęgnacji okolic oczu, oraz partii twarzy, na której zauważyliśmy pękające i rozszerzone naczynka.
Ma również działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi.

Rozszerzone naczynka i przebarwienia mogą odejść w niepamięć. Bogactwo witaminy C zawartej w oleju z dzikiej róży skutecznie pomoże zwalczyć te „ozdoby” na naszej skórze. Jeśli marzy Ci się promienna cera bez skazy, a pajączki były już tylko wspomnieniem, to w Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej róży.

By przebarwienia i rozszerzone naczynka były wspomnieniem

Olej z dzikiej róży wytwarzany jest z owoców krzewu należącego do rodziny różowatych. Roślinę tą możemy spotkać praktycznie w całej Europie, a także Afryce, Azji, Nowej Zelandii i Australii. Charakteryzuje się twardymi, ostrymi kolcami i pięknymi ciemno-różowymi kwiatami. Owoce koloru pomarańczowo-czerwonego osiągają wielkość 2-3 centymetrów i z nich właśnie wytwarzany jest olej. Jest on niezwykle bogaty w witaminę C, co wyróżnia go wśród innych olei ze względu na właściwości rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Soczyste owoce dzikiej róży po zebraniu są suszone w temperaturze nawet do 50 stopni Celsjusza, następnie z ich nasion tłoczy się na zimno olej.

Oferowany przez nas olej z dzikiej róży jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w szklanej, ciemnej buteleczce, chroniącej go przed szkodliwym wpływem m.in. promieni UV. Dostępny jest w 2 pojemnościach – 30 i 50 ml.
Ten olej, o lekko rdzawym kolorze i charakterystycznym zapachu, ceniony jest głównie dzięki właściwościom rozjaśniającym oraz zdolności do obkurczania i wzmacniania naczynek krwionośnych – z tego powodu olej ten pokochały wszystkie osoby z cerą naczyniową i dojrzałą.

Więcej.....

  • Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:
    • jest dobrym środkiem na szkorbut,
    • pomaga na trudno gojące się rany,
    • wygładza szorstką skórę,
    • poprawia elastyczność i napięcie skóry,
    • olej z dzikiej róży jest silnym antyoksydantem –bywa nazywany olejem młodości,
    • intensywnie nawilża i wygładza skórę,
    • bogaty w witaminę C,
    • świetny do pielęgnacji skóry wokół oczu,
    • bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały,
    • spowalnia proces starzenia się skóry,
    • wygładza zmarszczki i nierówności,
    • często znajdziemy go w kremach przeciwzmarszczkowych,
    • intensywnie regeneruje skórę,
    • ukoi rozszerzone i pękające naczynka krwionośne,
    • wzmacnia naczynia włosowate,
    • wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy i suchości skóry,
    • łagodzi popękaną skórę,
    • rozjaśnia plamy pigmentacyjne,
    • wygładza kurze łapki,
    • zapobiega powstawaniu blizn,
    • przy regularnym stosowaniu skóra staje się bardziej elastyczna,
    • poprawia koloryt,
    • rozjaśnia blizny potrądzikowe

Producent: Nacomi, Węgierska Górka



Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce