Kategorie

Oleje

Promocja! Olej rokitnikowy z pipetą ECO 50ml nierafinowany

Olej rokitnikowy z pipetą ECO 50ml nierafinowany

15,00 zł

w tym VAT

27,00 zł w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Olej rokitnikowy z pipetą ECO 50ml nierafinowany

Termin ważności: do końca 01.2022

Ingredients/Składniki (INCI): Olej ten zawiera wysoką dawkę wit. E, minerałów oraz flawonoidów i jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego.

Zastosowanie:Ze względu na swoją intensywną barwę, zaleca się stosowanie oleju punktowo na wypryski lub jako dodatek do kremów czy odżywek.

Tłoczony na zimno z owoców krzewu rokitnika zwyczajnego olej o intensywnym pomarańczowo-czerwonym kolorze i charakterystycznym zapachu. Barwa i zapach wynika z wysokiej zawartości wit. A. Dodatkowo olej ten zawiera wysoką dawkę wit. E, minerałów oraz flawonoidów i jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego.

Olej Rokitnikowy zawiera:

  • Karotenoidy , które odpowiadają za działanie regeneracyjne, przeciwzmarszczkowe oraz antyoksydacyjne. Poprawia koloryt i chroni przed promieniowanie słonecznym.
  • kwas tłuszczowy- Omega-7, wpływa on na proces regeneracji naskórka oraz gojenia się ran.

Ma on bardzo dużo dobroczynnych właściwości. Można go używać dosłownie na wszystko - twarz, ciało. włosy, paznokcie, stopy.

• Dodawany do szamponów i odżywek- regeneruje strukturę włosa, elastyczność i sprawia, że włosy stają się błyszczące.
• pomaga leczeniu łupieżu i przy wypadaniu włosów
• wykorzystywany do kosmetyków do opalania i samoopalaczy, ponieważ wyrównuje koloryt skóry i nadaje złocisty odcień.
• pomaga w leczeniu oparzeń, odmrożeń, odleżyn, trudno gojących się ran, egzem, stanów zapalnych skóry.
• ma działanie przeciwzmarszczkowe i nawilżające.
• dobrze wchłania się w skórę, bez uczucia tłustości.

Dawniej konie karmiono owocami rokitnika, żeby miały piękną błyszczącą sierść. Dlatego rodzajowa nazwa łacińska HIPPOPHAE, wywodzi się z greckich słów HIPPOS czyli koń oraz PHAOS, czyli błyszczący.

Producent: Nacomi, Węgierska Górka



Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce