Kategorie

Oleje

Olej tamanu z pipetą ECO 50ml

Olej tamanu z pipetą ECO 50ml

39,00 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Olej tamanu z pipetą ECO 50ml

Ingredients/Składniki (INCI): Olej Tamanu to w 100% naturalny zimno tłoczony, o charakterystycznym ziołowym, odrobinę korzennym zapachu. Olej ten jest płynny, gęsty w kolorze żółtym – do brunatnego.

Zastosowanie:  Skóra trądzikowa, problematyczna, mieszana, tłusta. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie, rzęsy.

Olej Tamanu już przy niewielkiej ilości wykazuje intensywne działanie, dlatego przy wypryskach, trądziku i bliznach poleca się stosowanie go punktowo bezpośrednio na skórę.  W celu zwiększenia właściwości pielęgnacyjnych mieszamy kilka kropli oleju z ulubionym kremem lub balsamem. Przy codziennej pielęgnacji możemy niewielką ilość oleju wklepać w wilgotną skórę twarzy, szyi i dekoltu.  Tamanu możemy połączyć z kwasem hialuronowym w celu uzyskania dwufazowego nawilżacza. Świetnie sprawdzi się przy cerze suchej (dodajemy większą porcję oleju) a także dla cery tłustej (w tym przypadku zmniejszamy ilość oleju). Dla osób stosujących peelingi kwasami czy retinole, sprawdzi się w roli kuracji łagodzącej.

Jeśli wypryski nie zniknęły wraz z okresem dojrzewania, olej Tamanu powinien na stałe zagościć w Twojej kosmetyczce.

Więcej....

Już starożytne, polinezyjskie plemiona odkryły cudowne właściwości oleju Tamanu. Przez mieszkańców stosowany był jako lek na wiele schorzeń i chorób. Dzisiaj jego cudowny wpływ na skórę docenią posiadaczki cery trądzikowej i problematycznej.

Drzewo Tamanu jest charakterystyczne dla rejonów południowej Azji i Afryki. Jego właściwości są znane od wieków, już starożytne plemiona wykorzystywały poszczególne części drzewa do leczenia wielu przypadłości i chorób.
Drzewo uważane było za święte i zamieszkiwane przez niewidocznych bogów.
Po dziś dzień doceniamy lecznicze właściwości najpopularniejszego specyfiku wytwarzanego z tego drzewa, czyli oleju Tamanu, który jest otrzymywany poprzez wytłaczanie wysuszonych pestek z dojrzałych owoców. Byśmy mogli cieszyć się drogocennymi właściwościami oleju musi zostać zużyte 100 kg owoców, na otrzymanie 5 kg oleju.
Jest to jeden z czynników wpływających na dość wysoką cenę. Jednak działanie rekompensuje poniesione koszty.

Olej Tamanu to w 100% naturalny zimno tłoczony, o charakterystycznym ziołowym, odrobinę korzennym zapachu. Olej ten jest płynny, gęsty w kolorze żółtym – do brunatnego. Wykazuje niesamowite właściwości gojące, przeciwzapalne dlatego jest wspaniałym rozwiązaniem dla posiadaczek cery tłustej i problematycznej.

• goi blizny, zranienia i drobne zadrapania
• niespotykane właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne
• wspomaga leczenie trądziku
• ma silne działanie rozjaśniające blizny
• działa przeciwgrzybicznie i antyoksydacyjnie
• zwalcza wolne rodniki
• wzmacnia barierę lipidową
• hamuje ubytek wody w skórze

Producent: Nacomi, Węgierska Górka



Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce