Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast 500g - SwiatOrkiszu

Kategorie

Produkty bezglutenowe

Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast 500g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast 500g

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

17,70 zł

w tym VAT

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast 500g

Bezglutenowa mieszanka do przygotowywania chleba i ciast to prosty sposób na ich upieczenie.

Składniki :skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka z sorgo*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, łuska babki jajowatej*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sypka mieszanka do przygotowania chleba. Produkt bezglutenowy.

Jak przygotować chleb z mieszanką do chleba?

Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
Wypiekacz do chleba: W 750 ml letniej wody rozpuścić 14 g drożdzy i wsypać 500 g mieszanki. Wybrać szybki program i piec 2 godz.

Bezglutenowa mieszanka do wypieku - wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna: 1497 kJ / 358 kcal
  • Tłuszcz: 5,6 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
  • Węglowodany: 66 g
  • w tym cukry: 0,8 g
  • Błonnik: 6 g
  • Białko: 7,2 g
  • Sól: 2,5 g

Dystrybutor: Bioplanet, Wilkowa Wieś,

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce