Budyń ryżowy z cynamonem i jabłkiem Bio 40g
Budyń ryżowy to idealna przekąska zarówno dla młodszych, jak i starszych.
Skład:skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8%), mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny). Składniki pochodzenia UE /spoza UE
Jak przygotować budyń ryżowy?
- Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
- Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
- Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
- Budyń ryżowy można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Budyń ryżowy - wartość odżywcza
- Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal
- Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- Węglowodany: 85 g w tym cukry: 1,7 g
- Białko: 0,8 g
- Sól: 0,0 g
Dystrybutor; BioPlabet, Wilkowa Wieś, Leszno