Kawa orkiszowa
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Kawa orkiszowa ziarnista to doskonała alternatywa dla tradycyjnej kawy, szczególnie dla osób, które chcą unikać kofeiny lub szukają napoju o delikatniejszym smaku, bogatego w wartości odżywcze. Kawa ta powstaje z prażonych ziaren orkiszu – starożytnej odmiany pszenicy, znanej ze swoich prozdrowotnych właściwości i łatwej przyswajalności przez organizm.
Kawa orkiszowa tak samo dobrze smakuje na ciepło, jak i w formie bardziej orzeźwiającej, z dodatkiem lodu. Niektórzy uważają, że przypomina nieco popularną INKĘ, acz jest o wiele zdrowsza.
Tajniki parzenia kawy orkiszowej ziarnistej w/g św. Hildegardy
1 dzień, 6-8 łyżek kawy gotować 10 minut w litrze wody i odcedzić. Kawę wypić. Kawa jest jeszcze bardzo słaba. Ziarna włożyć do lodówki.
2-3 dzień, dołożyć świeżych ziaren (około 2 łyżek) do tych z dnia poprzedniego i gotować 10 minut. Kawę za każdym razem odcedzić i pić. Trzeciego dnia kawa jest już ciemniejsza.
4-6 dzień, do ziaren z dni poprzednich dodać znów świeżych (około 2 łyżek)i zagotować. Kawa jest już ciemna.
Kawę należy pić po każdym zagotowaniu.
Taką kurację powtarzać tak długo, aż pękną pierwsze ziarna. Zalecane jest, by kuracja trwała około 6 dni.
POLECAM!
Kawa orkiszowa ziarnista to zdrowa, naturalna alternatywa dla tradycyjnej kawy, idealna dla osób, które chcą cieszyć się ciepłym napojem o subtelnym smaku i bez kofeiny. Dzięki zawartości cennych składników odżywczych, może wspomagać zdrowy styl życia, nie obciążając organizmu. To świetny wybór dla każdego, kto szuka łagodnej, lecz smakowitej opcji kawy.