Kawa orkiszowa
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Kawa orkiszowa tak samo dobrze smakuje na ciepło, jak i w formie bardziej orzeźwiającej, z dodatkiem lodu. Niektórzy uważają, że przypomina nieco popularną INKĘ, acz jest o wiele zdrowsza.
Tajniki parzenia kawy orkiszowej ziarnistej w/g św. Hildegardy
1 dzień, 6-8 łyżek kawy gotować 10 minut w litrze wody i odcedzić. Kawę wypić. Kawa jest jeszcze bardzo słaba. Ziarna włożyć do lodówki.
2-3 dzień, dołożyć świeżych ziaren (około 2 łyżek) do tych z dnia poprzedniego i gotować 10 minut. Kawę za każdym razem odcedzić i pić. Trzeciego dnia kawa jest już ciemniejsza.
4-6 dzień, do ziaren z dni poprzednich dodać znów świeżych (około 2 łyżek)i zagotować. Kawa jest już ciemna.
Po każdym zagotowaniu kawę należy pić.
Taką kurację powtarzać tak długo, aż pękną pierwsze ziarna. Zalecane jest, by kuracja trwała około 6 dni.
POLECAM!
Dostępna w pojemnościach: 500g
Pochodzenie: Stadtmuhle Geisingen, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu