Produkty bezglutenowe to ważny element diety osób z jego nietolerancją. Dla jednych jest to obowiązek, dla innych z kolei zdrowy żywieniowy wybór. Mąka bezglutenowa jest bogatym źródłem witamin. Na szczególną uwagę zasługuje mąka kasztanowa i mąka migdałowa, które to stanowią ważny element odżywczy w terapii żywieniowej. Ich używanie zaleca również dieta św. Hildegardy z Bingen. To właśnie kasztany jadalne i migdały wychwalała Święta za swoje dobroczynne działanie dla organizmu.
Produktem, który bardzo często wykorzystujemy w kuchni jest mąka. Jest ona również składnikiem wielu potraw i produktów, które kupujemy. Coraz częściej jednak sięgamy po mąki bezglutenowe, które odznaczają się większą kruchością. Wyroby z niej przygotowywane mają wyższą wartość odżywczą niż te z mąki pszennej, a do tego są doskonałym uzupełnieniem zbilansowanej diety.
Mąka bezglutenowa to bogate źródło witamin i mikroelementów. Zaleca się jej stosowanie u osób, u których zdiagnozowano alergię na gluten lub celiakię. Mąka bezglutenowa ma szerokie zastosowanie. Można z niej przygotowywać wszelkiego rodzaju wypieki od ciasteczek, poprzez naleśniki, chleb czy też po prostu do zagęszczania zup.
Mąka bezglutenowa dostępna jest w wielu rodzajach, jest to: mąka kasztanowa, ryżowa, migdałowa, sezamowa, sojowa, czy mąka orkiszowa. Oferujemy wyłącznie produkty bezglutenowe sprawdzonych producentów, w najlepszych cenach.
Mąka kasztanowa 500g Produkt z upraw ekologicznych. Nie zawiera glutenu. Wartość odżywcza w 100g: * białko 6,1g * węglowodany 73,3g * tłuszcz 3,7g * błonnik 7g