Kategorie

Mieszanki mąk i płatki 

Produktem, który bardzo często wykorzystujemy w kuchni jest mąka. Jest ona również składnikiem wielu potraw i produktów, które kupujemy. Coraz częściej jednak sięgamy po mąki bezglutenowe, które odznaczają się większą kruchością. Wyroby z niej przygotowywane mają wyższą wartość odżywczą niż te z mąki pszennej, a do tego są doskonałym uzupełnieni...

Produktem, który bardzo często wykorzystujemy w kuchni jest mąka. Jest ona również składnikiem wielu potraw i produktów, które kupujemy. Coraz częściej jednak sięgamy po mąki bezglutenowe, które odznaczają się większą kruchością. Wyroby z niej przygotowywane mają wyższą wartość odżywczą niż te z mąki pszennej, a do tego są doskonałym uzupełnieniem zbilansowanej diety.

Czy mąka bezglutenowa jest zdrowa?

Mąka bezglutenowa to bogate źródło witamin i mikroelementów. Zaleca się jej stosowanie u osób, u których zdiagnozowano alergię na gluten lub celiakię. Mąka bezglutenowa ma szerokie zastosowanie. Można z niej przygotowywać wszelkiego rodzaju wypieki od ciasteczek, poprzez naleśniki, chleb czy też po prostu do zagęszczania zup.
Mąka bezglutenowa dostępna jest w wielu rodzajach, jest to: mąka kasztanowa, ryżowa, migdałowa, sezamowa, sojowa, czy mąka orkiszowa. Oferujemy wyłącznie produkty bezglutenowe sprawdzonych producentów, w najlepszych cenach.

Więcej
ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce