Kategorie

Liposomalne/ Witamina D3

Naturalna Witamina K2 FORTE MK-7 200 µg z Natto + D3 60 kapsułek

Witamina D3 2000 j.m. + K2 MK-7 100 µg z Natto 60 kaps.

42,00 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Witamina D3 + K2 MK-7 100 µg z Natto 2000 j.m 60 kaps.

Naturalne źródło witaminy K w postaci MK-7 w ilości 100µg w połączeniu z witaminą D w ilości 2000 j.m.

Składniki: substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, witamina K menachinon-7 w postaci opatentowanej formie VitaMk7®, witamina D (cholekalcyferol), żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda.

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1 kapsułka dziennie w trakcie posiłku.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

 

Jedno opakowanie na 2 miesiące stosowania.

WYSOKA ZAWARTOŚĆ WITAMINY D, AŻ 2000 J.M.

Innowacyjne połączenie, Witaminy K wraz z Witaminą D odgrywa ważną rolę w budowaniu i utrzymaniu mocnych kości.

Witamina K w opatentowanej postaci VitaMK7® to jedno z nielicznych źródeł w 100% naturalnej witaminy K, bardzo dobrze przyswajalnej, przebadanej oraz o udokumentowanym działaniu zaopiniowanym przez EFSA (Europejska Agencja d.s. żywności)  

Witamina D:

  •  pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
  •  pomaga w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystywaniu wapnia i fosforu
  •  przyczynia się do prawidłowego poziomu wapnia we krwi
  •  pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów
  •  pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni
  •  pomaga w utrzymaniu zdrowych kości

 

Witamin D pochodzi z lanoliny, którą wykorzystuje się do uzyskania 7-Dehydrocholesterolu – organicznej pochodnej cholesterolu. 

7-Dehydrocholesterol jest związkiem startowym do produkcji cholekalcyferolu. W wyniku procesów produkcyjnych otrzymywana jest witamina D powstała w analogiczny sposób jak u człowieka – czyli jak przez ekspozycję skóry na słońce.

Witamina K Vitamk7 znajduje się w Unii Europejskiej na listach tzw. Novell Food, czyli aby sprzedawać witaminę K w UE należy mieć stosowne pozwolenie wydane przez EFSA.

VitaMk7 została wpisana na listę Novell Food pod pozycją 209 jako naturalna, bezpieczna i bioaktywna do stosowania w suplementach diety.

 

Więcej o witaminie K

Witamina K1 (filochinon) i witamina K2 (menachinon) to dwie najważniejsze formy witaminy K odkryte w pożywieniu. Witaminę K1 można znaleźć w zielonych warzywach liściastych, szpinaku, brokułach, itp. Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi .

Witamina K2 występuje w wysokim stężeniu w natto - tradycyjnej japońskiej potrawie i jest dużo lepiej wchłaniana przez organizm niż witamina K1. Finalnie witamina K2 nie ma żadnego związku z soją, gdyż w sposób laboratoryjny witamina K2 pozyskiwana jest przy udziale bakteriiBacillus subtilis natto, czyli tych właśnie bakterii znalezionych w potrawie o nazwie natto. 
Na rynku można się spotkać z informacjami, że witamina K2 w suplementach pochodzi z soi – czyli z potrawy japońskiej o nazwie „Natto” - są to informacje nieprawdziwe, wskazujące na brak wiedzy firm sprzedających, a często nawet produkujących witaminę K2.

Witamina K2 dopuszczona do użycia w suplementach diety pochodzi z biofermentacji bakteryjnej. Najczęściej przy użyciu dwóch szczepów bakterii: Bacillus subtilis natto i mniej popularnego i nie przebadanego Bacillus licheniformis (brak publikacji naukowych).

Witamina K jest początkowo transportowana do wątroby, a następnie do kości i ścian naczyń tętniczych, gdzie może gromadzić się ze względu na jej lepszą biodostępność i dłuższy okres półtrwania, dzięki czemu odgrywa ważną rolę w utrzymaniu mocnych kości,

Witamina K w opatentowanej postaci VitaMK7® to naturalne źródło witaminy K pozyskiwanej z natto, bardzo dobrze przyswajalnej, przebadanej oraz o udokumentowanym działaniu zaopiniowanym przez EFSA (Europejską Agencję d.s. Żywności)

*RWS – dzienna referencyjna wartość spożycia

 



Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce