Ocet jabłkowy 750ml BIO
Ocet jabłkowy to nic innego jak odmiana octu wytwarzana przez fermentację octową cydru. Znajduje zastosowanie jako przyprawa lub dodatek do potraw, a także jest używany jako naturalny konserwant.
- Skład: ocet jabłkowy niefiltrowany* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
- Ocet jabłkowy nie z koncentratu, niepasteryzowany. Kwasowość: 5%. Przed spożyciem wstrząsnąć. Naturalnie zmętniony.
- Firma: Beutelsbacher.
Ocet jabłkowy - wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna 75kJ/ 18kcal
- tłuszcz 0,1 / w tym nasycone kwasy tłuszczowe :0,02g
- węglowodany: 0,4g/ w tym cukry: 0,1g
- białko 0,1g / sól 0,05g
Dlaczego warto stosować ocet jabłkowy?
- wyprodukowany z jabłek z upraw ekologicznych,
- kwas octowy nie jest ani podgrzewany ani filtrowany, zachowuje zatem cenne enzymy i wartości smakowe,
- doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek lub jako napój chłodzący (dodatek do wody mineralnej, słodzonej miodem z cytryną),
- polecamy również do naturalnej pielęgnacji skóry.
- Dostępny w pojemnościach: 750ml
- Dystrybutor: Bio Planet , Wilkowa Wieś, 05-084 Leszno