Probiotyki
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Fermentacja świeżego czosnku jest przeprowadzana w bardzo wysokiej temperaturze i odpowiedniej wilgotności powietrza. Proces ten sprawia, że czosnek staje się ciemny, jego smak nieco słodki a konsystencja bardziej gumowa, przypominająca galaretkę.
Składniki | 1 kapsułka (porcja dzienna) |
Ekstrakt z czarnego fermentowanego czosnku
standaryzowany na 0,1% S-allilocysteiny (SAC) | 400 mg
0,4 mg |
Składniki: Ekstrakt z czarnego fermentowanego czosnku standaryzowany na 0,1% S-allilocysteiny (SAC), otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza).
Zalecana porcja do spożycia: 1 kapsułka w trakcie posiłku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla dzieci. Chronić przed wilgocią.
Zawartość opakowania: 100 kapsułek vege.
Od wieków czosnek (Allium sativum, L.) cieszy się w wielu kulturach dobrą sławą ze względu na swoje szerokie działanie. Podstawowym składnikiem surowego czosnku jest allicyna. Ten bioaktywny składnik odpowiada za wiele korzyści prozdrowotnych ale również za takie jak zapach czy smak. W ostatnich latach zaczęto wprowadzać nowe preparaty, takie jak postarzany czarny czosnek (ABG10+®), który powstał w wyniku procesu starzenia surowego czosnku. Główną cząsteczką bioaktywną w preparacie ABG10 +® jest S-allilocysteina.
PIERWSZY STANDARYZOWANY EKSTRAKT Z POSTARZANEGO CZARNEGO CZOSNKU
Pozytywna odpowiedź na testowaną dawkę w badaniach „in vitro” i „in vivo”*
*In Vitro effects of ABG10+® , the new black garlic extract standardized to s-allyl cysteine: Granado M , Amor S , Inarejos-García AM, Muñoz M, Prodanov M , García-Villalón AL. 1R&D Department of Pharmactive Biotech Products SL. e-mail: aminarejos@pharmactive.euSpain. 2Department of Physiology, Faculty of Medicine, Autonomous University of Madrid 3Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL-CSIC-UAM)