Makaron orkiszowy bezjajeczny BIO nitki cienkie 500g
Makaron orkiszowy produkowany jest z mąki orkiszowej typ 630 bez dodatku jaj. Jest to produkt najwyższej jakości, nie tylko pyszny, ale także zdrowy. Bogaty w witaminy i mikroelementy poprawia kondycję naszego organizmu.
Sprzedawany tutaj makaron orkiszowy to odmiana czysta, nie modyfikowana genetycznie. Posiada certyfikat jakości DE-ÖKO-001.
Makaron orkiszowy - wartość odżywcza w 100g.
- wartość energetyczna 1518 kJ / 358kcal,
- tłuszcze 1,7g /w tym kwasy nasycone 0,4g,
- węglowodany 72,4g /w tym cukry 2,7g,
- błonnik 2,8g, białko 11,9g, sól 0,00g.
Dostępny tutaj makaron orkiszowy może zawierać śladowe ilości jaj.
Dlaczego warto jeść makaron orkiszowy wg św. Hildegardy z Bingen?
- jest ciepły i działa rozgrzewająco,
- jest tłusty i zaopatruje organizm w energię,
- regularnie stosowany wpływa dobroczynnie na cały organizm,
- jest lekkostrawny i nie powoduje nadwagi,
- jest łagodny i w każdej postaci spożywany jest dobrze przyswajalny przez organizm,
- wywołuje radość w człowieku,
- dieta orkiszowa to samo zdrowie.
Makaron orkiszowy dostępny jest w pojemnościach: 500g
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Pochodzenie Ostermuhle Naturkost, Muhlgasse 30, Langenau
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra