Płatki orkiszowe drobne
Płatki orkiszowe to produkt, który ma uniwersalne zastosowanie. Produkowany ze zmiażdżonego i rozdrobnionego ziarna orkiszu jest łatwo przyswajalny przez organizm.
Płatki orkiszowe to doskonały dodatek do śniadania, ponieważ dostarcza odpowiednią dawkę energii, witamin i mikroelementów.
Dlaczego warto jeść płatki orkiszowe?
Płatki orkiszowe produkowane są ze zmiażdżonego ziarna orkiszu, który:
- jest ciepły i działa rozgrzewająco,
- jest tłusty i zaopatruje organizm w energię,
- regularnie stosowany wpływa dobroczynnie na cały organizm,
- jest lekkostrawny i nie powoduje nadwagi,
- jest łagodny i w każdej postaci spożywany dobrze przyswajalny przez organizm,
- wywołuje radość w człowieku,
Dieta orkiszowa to samo zdrowie.
Płatki orkiszowe: zastosowanie:
- nadają się między innymi do przygotowania dietetycznych kotlecików, wypieku chleba i zagęszczania zup,
- mogą zastąpić w kuchni mąkę z pełnego przemiału.
Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.
Płatki orkiszowe: cena:
Dostępne w pojemnościach: 1kg - 19 zł.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backerei, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra.
Orkisz firmowany nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.