Inne mąki
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-19:00
Sobota
11:00-15:00
Mąka migdałowa 250g
Mąka z migdałów BIO to staranne zmielone nasiona migdałowca.
Produkt z upraw ekologicznych. Pl -EKO-04
Wartość odżywcza w 100g:
* wartość energetyczna 2547 kJ / 616kcal
* tłuszcze 53g /w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4g
* węglowodany 8,8g /w tym cukry 4,6g
* białko 21g, sól 0,05g
Podstawowe zalety mąki:
* produkt w 100% ekologiczny
* jest bogata w białko (ok. 20%)
* nie zawiera glutenu
* ze względu na dużą zawartość białka może być zalecana wegetarianom, weganom
* jest dość kaloryczna, wolniej trawiona, dzięki temu dłużej odczuwa się sytość
Polecana:
* do zagęszczenia zup, sosów, past i pasztetów
* jako dodatek do ciast, ciasteczek, tortów
* jako dodatek do naleśników, dekoracja deserów
* można z niej przygotować doskonały budyń migdałowy
Przepis na budyń:
* jedną szklankę mąki mieszamy z trzema szklankami wody i zagotowujemy na wolnym
ogniu, dodajemy 2 łyżki kakao, 2 łyżki siemienia lnianego / babkę płesznik oraz syrop
ryżowy
Dostępna w pojemnościach: 300g
Dystrybutor: BioPlanet, Wilkowa Wieś, Leszno
Pochodzenie: Włochy