Inne mąki
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Mąka kasztanowa to produkt ekologiczny, wytwarzany ze 100% zmielonych kasztanów jadalnych. Charakteryzuje się delikatnym, lekko słodkim i orzechowym smakiem, co czyni ją doskonałym składnikiem zarówno słodkich, jak i wytrawnych potraw. Mąka kasztanowa idealnie nadaje się do ciast, naleśników.
W/g nauki św. Hildegardy mąka kasztanowa wraz z miodem jest wspaniałą kuracją wzmacniającą wątrobę.
500g miodu rozgrzać i doprowadzić do utworzenia się piany. Pianę należy ściągnąć i dodać do 200g mąki kasztanowej. Całość wymieszać i ostudzić. Zażywać rano na czczo małą łyżeczkę przez dłuższy czas.
Nie zawiera glutenu.
Mąka kasztanowa jest wszechstronnym składnikiem kulinarnym. Świetnie sprawdza się w przygotowywaniu ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów oraz jako dodatek do chleba i makaronów. Może być również używana do zagęszczania zup i sosów, nadając potrawom unikalny smak i aromat.
Przeczytaj więcej o właściwościach kasztanów jadalnych:
https://swiat-orkiszu.pl/blog/54_KASZTANY-JADALNE-W%C5%81A%C5%9ACIWO%C5%9ACI
Dostępna w pojemnościach: 500g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pochodzenie: Włochy, Fenoglio Alberto, Str. Statalle 28 Vicoforte
Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra
Mąka kasztanowa 500g Produkt z upraw ekologicznych. Nie zawiera glutenu.