Mieszanki mąk i płatki
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-19:00
Sobota
11:00-15:00
Komosa biała to roślina z rodziny szarłatowatych (amarantowatych) o naukowej nazwie Chenopodium album. Jest to roślina jednoroczna, która występuje na całym świecie, zarówno w strefie umiarkowanej, jak i w strefie tropikalnej.
Komosa biała jest rośliną jadalną i ma wiele zastosowań w kuchni.
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Skład: quinoa biała (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania
Dystrybutor: Bioplanet, Wilkowa Wieś, Leszno