Mieszanki mąk i płatki
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Komosa czarna, znana również jako amarantus czarny, to roślina z rodziny szarłatowatych (Amaranthaceae). Pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej, ale obecnie jest uprawiana na całym świecie jako roślina jadalna i ozdobna.
Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Skład:uinoa czarna (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
Dystrybutor: Bioplanet, Wilkowa Wieś, Leszno