Konfitura z derenia 400g
Konfitura z derenia to wyjątkowy przysmak o intensywnym, lekko kwaskowatym smaku z delikatną nutą słodyczy, powstały z owoców derenia, cenionych zarówno za walory smakowe, jak i zdrowotne. Wytwarzana tradycyjnymi metodami, z dodatkiem naturalnego cukru i bez sztucznych konserwantów, konfitura zachowuje autentyczny smak oraz aromat owoców.
Składniki: dereń, cukier trzcinowy, środek żelujący, pektyna z jabłek, kwasek cytrynowy, sorbinian potasu, laktoza
Podstawowe zalety owoców derenia
- Bogactwo witamin. Owoce derenia zawierają duże ilości witamin: C, P (która wzmacnia ściany naczyń krwionośnych), A (poprawia wzrok, kondycję skóry, włosów i paznokci), makro- i mikroelementy (głównie związki żelaza), flawonoidy (działające przeciwzapalnie), kwasy organiczne, antyoksydanty, pektyny, cukry /10%-13% oraz inne cenne substancje mineralne,
- Wyjątkowy smak. Kwaskowaty, zrównoważony naturalną słodyczą – doskonały dla osób ceniących wyraziste smaki.
- Właściwości zdrowotne. Dereń wspomaga układ odpornościowy, trawienny i działa łagodnie przeciwzapalnie.
- Wszechstronność zastosowania. Idealna jako dodatek do pieczywa, naleśników, deserów, mięs czy serów.
Dla kogo konfitura z derenia?
- w medycynie ludowej m.in. na choroby układu pokarmowego, migreny, anemię, choroby nerek, poprawę odporności organizmu i inne
- Dostępna w pojemnościach: 400g.
- Przechowywać w chłodnym miejscu.
- Pochodzenie: Naturprodukte Hangler, Burgfriedgasse 8, A- 5020 Salzburg, Austria.
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra.