Konfitura z derenia 400g
Składniki: dereń, cukier trzcinowy, środek żelujący, pektyna z jabłek, kwasek cytrynowy, sorbinian potasu, laktoza
Podstawowe zalety owoców derenia:
- zawierają duże ilości witamin: C, P (która wzmacnia ściany naczyń krwionośnych), A (poprawia wzrok, kondycję skóry, włosów i paznokci), makro- i mikroelementy (głównie związki żelaza), flawonoidy (działające przeciwzapalnie), kwasy organiczne, antyoksydanty, pektyny, cukry /10%-13% oraz inne cenne substancje mineralne
Dla kogo konfitura z derenia?
- w medycynie ludowej m.in. na choroby układu pokarmowego, migreny, anemię, choroby nerek, poprawę odporności organizmu i inne
Dostępna w pojemnościach: 400g
Przechowywać w chłodnym miejscu
Pochodzenie: Naturprodukte Hangler, Burgfriedgasse 8, A- 5020 Salzburg, Austria
Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra