Konfitura z pigwy 220g
Konfitura z pigwy to wykwintny produkt o głębokim, aromatycznym smaku, łączącym naturalną kwaskowatość z subtelną słodyczą. Wytwarzana z dojrzałych owoców pigwy, często ręcznie zbieranych, stanowi doskonałe połączenie tradycyjnych receptur i naturalnych składników. Dzięki swojemu charakterystycznemu smakowi i bogactwu witamin, konfitura z pigwy jest nie tylko smacznym dodatkiem, ale i zdrową alternatywą dla słodkich przetworów.
Składniki: pigwa, cukier trzcinowy, sok z cytryny
Podstawowe zalety owoców pigwy
- Bogactwo witamin. Zawierają duże ilości witamin: C, P (która wzmacnia ściany naczyń krwionośnych), A (poprawia wzrok, kondycję skóry, włosów i paznokci), makro- i mikroelementy (głównie związki żelaza), flawonoidy (działające przeciwzapalnie), kwasy organiczne, antyoksydanty, pektyny, cukry (10%-13%) oraz inne cenne substancje mineralne.
- Wyjątkowy smak. Harmonijne połączenie słodko-kwaśnych nut z owocowym aromatem.
- Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do potraw wytrawnych i deserów.
Konfitura z pigwy - wartość odżywcza
- Wartość energetyczna w 100g 550 kJ / 130kcal,
- tłuszcze 0,2g,
- węglowodany 30g,
- białko 0,6g.
Dla kogo konfitura z pigwy?
- w medycynie ludowej m.in. na choroby układu pokarmowego, migreny, anemię, choroby nerek, poprawę odporności organizmu i inne
- Dostępna w pojemnościach: 220g, 400gPrzechowywać w chłodnym miejscu.
- Pochodzenie: Maria Adam Naturprodukte, Austria.
- Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra.