Konfitury/Smarowidła do chlebka
Dostawa w drodze
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Nieszpułka, dawniej ceniona w ogrodach królewskich i klasztornych, dziś wraca w wielkim stylu. Ten nieco zapomniany owoc, dojrzewający późną jesienią, zaskakuje subtelną słodyczą, lekko orzechowym aromatem i głębią smaku, której próżno szukać w nowoczesnych odmianach owoców.
Konfitura z nieszpułki to pyszny przysmak, który można przygotować z owoców tego dziko rosnącego krzewu. Nieszpulka, znana także jako rokitnik, jest bogata w witaminę C, beta-karoten, kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6 i inne składniki odżywcze.
Składniki: owoce nieszpułki, cukier trzcinowy, koncentrat soku z cytryny, pektyna jabłkowa, sorbinian potasu, laktoza
Delikatnie słodka, z nutą dzikiego miodu i leśnych przypraw, konfitura z nieszpułki znakomicie komponuje się z serami pleśniowymi, pieczywem rzemieślniczym czy pieczonymi mięsami. To doskonały wybór na wyjątkowe śniadania, popołudniową herbatę lub elegancki dodatek do deski serów.
Konfitura z nieszpułki dostępna jest w pojemnościach: 400g
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Pochodzenie: Naturprodukte Hangler, Burgfriedgasse 8, A- 5020 Salzburg, Austria,
Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra.