Makaron orkiszowy muszelki 250g
Makaron orkiszowy wyprodukowany z mąki typ 630 z dodatkiem jaj 30% i soli. Jest antidotum na tuczące i niezdrowe produkty z mąki pszennej. Makaron orkiszowy jest nie tylko zdrowy ale przede wszystkim pyszny.
Makaron orkiszowy - wartość odżywcza w 100g
- wartość energetyczna 1420 kJ / 336kcal
- tłuszcze 3,8g /w tym kwasy nasycone 1,3g
- węglowodany 57,8g / w tym cukry 1,1g
- białko 15,8g, sól 0,68g
Czy makaron orkiszowy jest zdrowy?
- jest ciepły i działa rozgrzewająco,
- jest tłusty i zaopatruje organizm w energię,
- regularnie stosowany wpływa dobroczynnie na cały organizm,
- jest lekkostrawny i nie powoduje nadwagi,
- jest łagodny i w każdej postaci spożywany jest dobrze przyswajalny przez organizm,
- wywołuje radość w człowieku,
- dieta orkiszowa św. Hildegardy z Bingen to samo zdrowie.
Do czego stosować makaron orkiszowy?
Makaron orkiszowy nadaje się świetnie jako zacierka do zup.
- Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
- Dostępny w pojemnościach: 250g
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
- Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backerei, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra