Makaron orkiszowy ślimaczki 250g
Makaron orkiszowy ślimaczki to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego makaronu pszenicznego. Orkisz jest bogaty w błonnik, witaminy z grupy B, magnez, żelazo oraz białko. Dodatkowo zawiera więcej minerałów i przeciwutleniaczy niż pszenica zwyczajna, co czyni go idealnym składnikiem diety wspierającej odporność i energię.
Makaron orkiszowy ślimaczki został wyprodukowany z mąki orkiszowej typ 630, jaj 30% i soli. To produkt najwyższej jakości, który powinien znaleźć się w każdej kuchni. Jest nie tylko smaczny ale przede wszystkim zdrowy.
Makaron orkiszowy - wartość odżywcza w 100g
- wartość energetyczna 1420 kJ / 336kcal,
- tłuszcze 3,8g /w tym kwasy nasycone 1,3g,
- węglowodany 57,8g /w tym cukry 1,1g,
- białko 15,8g, sól 0,68g.
Dlaczego warto włączyć makaron orkiszowy do diety?
- jest ciepły i działa rozgrzewająco,
- jest tłusty i zaopatruje organizm w energię,
- regularnie stosowany wpływa dobroczynnie na cały organizm,
- jest lekkostrawny i nie powoduje nadwagi,
- jest łagodny i w każdej postaci spożywany jest dobrze przyswajalny przez organizm,
- wywołuje radość w człowieku,
- dieta orkiszowa to samo zdrowie.
Zastosowanie makaronu orkiszowego
Makaron orkiszowy ślimaczki nadaje się do jako dodatek do zup, sałatek, dań makaronowych itd.
- Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
- Dostępny w pojemnościach: 250g
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
- Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backerei, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra