Makaron orkiszowy szpecle 250g
Makaron orkiszowy wyprodukowany z mąki orkiszowej typ 630 z dodatkiem jaj 26% i soli. Produkowany ze świeżego przemiału ziarna orkiszowego, co umożliwia zachowanie wszystkich wartości odżywczych.
Jak gotować makaron orkiszowy?
Gotować około 8-9 minut
Makaron orkiszowy: wartość odżywcza w 100g
- wartość energetyczna 1546 kJ / 365kcal,
- tłuszcze 4,0g /w tym kwasy nasycone 1,3g,
- węglowodany 67,0g /w tym cukry 1,0g,
- białko 14,0g, sól 0,13g.
Czy makaron orkiszowy jest zdrowy?
- jest ciepły i działa rozgrzewająco,
- jest tłusty i zaopatruje organizm w energię,
- regularnie stosowany wpływa dobroczynnie na cały organizm,
- jest lekkostrawny i nie powoduje nadwagi,
- jest łagodny i w każdej postaci spożywany jest dobrze przyswajalny przez organizm,
- wywołuje radość w człowieku,
- dieta orkiszowa to samo zdrowie.
Makaron orkiszowy: zastosowanie
Makaron orkiszowy nadaje się jako dodatek do zup (np. rosół, pomidorowa itd.) i innych potraw
Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
- Dostępny w pojemnościach: 250g, 500g
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
- Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backerei, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra