Cukier z prawdziwą wanilią Bourbon BIO
Cukier waniliowy to rodzaj aromatycznego cukru używanego do dodawania smaku waniliowego do potraw. Nie jest to jednak zwykły cukier zmieszany z ekstraktem waniliowym.
- Składniki: cukier trzcinowy 90%, wanilia Bourbon 10%.
- Produkt wegański bezglutenowy.
- Składniki z upraw ekologicznych. Certyfikat Jakości: DE-ÖKO-001. Rolnictwo spoza EU
Cukier waniliowy - wartość odżywcza w 100g
- wartość energetyczna 386kJ / 1640kcal
- tłuszcze 0,9g / w tym nasycone 0,16g
- węglowodany 93,9g /w tym cukry 92,2g
- białko 0,6g sól 0,04g
Cukier waniliowy jest powszechnie używany w cukiernictwie i gotowaniu do przygotowywania ciast, deserów, kremów, napojów i wielu innych potraw, którym chcemy nadać delikatny smak wanilii.
- Dostępny w pojemnościach: 8g
- Pochodzenie: LECKER S Bio Manufaktur GmbH, Hinter der Turm 31 D - 55286 Wörrstadt
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra