Herbata z owocu kopru włoskiego BIO 500g
Koper włoski w każdej postaci ugotowany bądź surowy, w formie herbaty, proszku lub pastylek jest pożyteczny dla organizmu. Herbata z kopru włoskiego jest dobra dla dzieci. Pomaga likwidować kolki.
Dlaczego warto pić herbatę z kopru włoskiego?
- bardzo aromatyczna i lekko słodkawa,
- wiatropędna tzn. oczyszcza żołądek i jelito i usuwa substancje gnilne,
- oczyszcza krew i gazy jelitowe,
- wspomaga przemianę materii,
- przywraca świeży oddech i nadaje skórze przyjemny zapach,
- świetnie reguluje pracę jelit, oczyszcza je ze złogów i nadaje przyjemny zapach ciału,
- działa rozkurczowo przy wzdęciach oraz eliminuje złe samopoczucie na skutek błędów dietetycznych.
Dla kogo herbata z kopru włoskiego wg. św. Hildegardy z Birgen?
- Św. Hildegarda z Birgen przypisywała koprowi cudowne działanie i zalecała spożywanie go każdego dnia,
- doskonale nadaje się dla maluchów cierpiących na dolegliwości kolkowe, dzieci i dorosłych,
- ziarna kopru włoskiego można dodawać również do sosów, kompotów, sałatek ziemniaków,
- powinno się wypijać około 1 litra herbaty z kopru włoskiego dziennie.
Więcej informacji o koprze w zakładce "Kuchnia świętej Hildegardy".
Sposób przygotowania herbatki z kopru włoskiego:
1 łyżkę ziaren kopru włoskiego należy zalać szklanką wody i krótko podgotować.
Następnie odstawić i parzyć około 20 minut.
Dostępna w pojemnościach: 250g i 500g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pochodzenie: Naturprodukte Hangler, Burgfriedgasse 8, A-5020 Salzburg
Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra