Herbata z kopru włoskiego BIO 250g
Koper włoski w każdej postaci ugotowany bądź surowy, w formie herbaty, proszku, pastylek jest pożyteczny dla organizmu. Herbata z kopru włoskiego to doskonała alternatywa dla tradycyjnej czarnej. Jest nie tylko pyszna, ale korzystnie wpływa na zdrowie i samopoczucie .
Herbata z kopru włoskiego - podstawowe zalety w/g św. Hildegardy :
- bardzo aromatyczna i lekko słodkawa,
- wiatropędna tzn. oczyszcza żołądek i jelito, usuwa substancje gnilne,
- oczyszcza krew i gazy jelitowe,
- wspomaga przemianę materii,
- przywraca świeży oddech i nadaje skórze przyjemny zapach,
- świetnie reguluje pracę jelit, oczyszcza je ze złogów i nadaje przyjemny zapach ciału,
- działa rozkurczowo przy wzdęciach oraz eliminuje złe samopoczucie na skutek błędów dietetycznych.
Dla kogo herbata z kopru włoskiego?
- Hildegarda przypisywała koprowi cudowne działanie i zalecała spożywanie go każdego dnia,
- doskonale nadaje się dla maluchów cierpiących na dolegliwości kolkowe, dzieci i dorosłych,
- ziarna kopru włoskiego można dodawać również do sosów, kompotów, sałatek, ziemniaków,
- powinno się wypijać około 1 litra herbaty z kopru włoskiego dziennie
Więcej informacji o koprze w zakładce "Kuchnia świętej Hildegardy".
Jak przygotować herbatę z kopru włoskiego?
- Sposób przygotowania: 1 łyżkę ziaren kopru włoskiego należy zalać szklanką wody i krótko podgotować.
- Następnie odstawić i parzyć około 20 minut.
Dostępna w pojemnościach: 250g i 500g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pochodzenie: Naturprodukte Hangler, Burgfriedgasse 8, A-5020 Salzburg
Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra