Mieszanka na żołądek z lukrecją 100g - SwiatOrkiszu

Kategorie

Mieszanki przypraw

Mieszanka na żołądek z lukrecją 100g

Mieszanka na żołądek z lukrecją 100g

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

43,00 zł

w tym VAT

430,00 zł za kg

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Mieszanka na żołądek ze sproszkowaną lukrecją 100g

Naturalna mieszanka stworzona z myślą o delikatnym wsparciu pracy układu pokarmowego. Zawiera sproszkowany korzeń paproci i lukrecji, znane ze swoich łagodzących właściwości, które mogą wspierać trawienie, łagodzić podrażnienia błon śluzowych żołądka oraz wspomagać regenerację przewodu pokarmowego. Bazę mieszanki stanowi mąka orkiszowa, która jest źródłem błonnika i delikatnie wspomaga perystaltykę jelit.

Skład: sproszkowany korzeń paproci i lukrecji, mąka orkiszowa

Dlaczego warto stosować mieszankę z lukrecją wg. św. Hildegardy z Bingen?

  • Wzmacnia żołądek. Św. Hildegarda zalecała sproszkowany korzeń lukrecji i paproci jako środki wspomagające trawienie i regenerację osłabionego żołądka.

  • Łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Lukrecja działa osłaniająco na błony śluzowe układu pokarmowego, co przynosi ulgę przy stanach zapalnych żołądka.

  • Wspiera oczyszczanie organizmu z toksyn. Korzeń paproci w tradycji hildegardiańskiej uznawany był za roślinę oczyszczającą i odtruwającą organizm.

  • Poprawia przyswajanie pokarmów. Mieszanka wspomaga procesy trawienne, wspierając wchłanianie składników odżywczych.

  • Działa lekko rozgrzewająco i harmonizująco na układ pokarmowy. Orkisz, według św. Hildegardy, „jest najlepszym zbożem”, wzmacnia, rozgrzewa i nie obciąża żołądka.

  • Reguluje nadmierne wydzielanie soków żołądkowych. Szczególnie polecana przy uczuciu pieczenia, zgadze czy nadkwaśności.

  • Działa ogólnie wzmacniająco na organizm. Regularne stosowanie może poprawiać ogólne samopoczucie i funkcjonowanie układu trawiennego.

Polecana:

  • Do porannego habermusu należy dodać łyżkę mąki kasztanowej, lub 4-5 ugotowanych i rozduszonych kasztanów jadalnych i  jedną łyżeczkę mieszanki. Tak przygotowany habermus należy jeść rano przez 2-4 tyg.
  • Zamiast habermusu można  użyć trzech łyżek mąki orkiszowej. Mąkę dodać do ugotowanych i rozgniecionych kasztanów jadalnych, a następnie dodać jedną łyżeczkę mieszanki.
  • Wszystkie produkty ziołowe zostały wykonane ściśle według receptur św. Hildegardy z Bingen.

Dostępny w  pojemnościach: 100g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Pochodzenie: Naturprodukte Hangler, Burgfriedgasse 8, A- 5020 Salzburg, Austria

Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce