Mieszanki przypraw
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Przyprawa do musu gruszkowego 140g, inaczej "złoto Hildegardy"
Składniki: korzeń wszewłogi górskiej, korzeń galgantu, korzeń lukrecji, cząber ogrodowy
Przepis na mus gruszkowy z mieszanką przypraw:
* 1,5 kg gruszek
* 8 łyżek odszumowanego miodu (przepis poniżej)
Gruszki obrać i ugotować na miękko, odcedzić wodę, dodać do musu 8 łyżek rozgrzanego, odszumowanego miodu oraz 100 g mieszanki ziołowej. Opakowanie zawiera 140g.
Wszystkie składniki wymieszać i krótko zagotować. Wlać do słoiczków i przechowywać w lodówce.
Odszumowanie miodu:
Szklankę z miodem wstawić do wody. Wodę zagotować. Mieszając miód zbieramy z niego tworzącą się pianę, czyli resztki pyłku kwiatowego i wosku.
Stosowanie uzyskanego wg powyższego przepisu musu:
* rano jedną malutką łyżeczkę od herbaty przed śniadaniem
* w południe do 2 małych łyżeczek od herbaty
* wieczorem do 3 małych łyżeczek od herbaty
Wszystkie produkty ziołowe zostały wykonane ściśle według receptur św. Hildegardy z Bingen.
W trakcie kuracji warto przyjmować dobry probiotyk w celu odbudowywania flory bakteryjnej.
Dostępna w pojemnościach: 140g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pochodzenie: Naturprodukte Hangler, Burgfriedgasse 8, A- 5020 Salzburg, Austria
Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra