Zupa krem Hildegarda
Hildegardowa zupa krem konsekwentnie przygotowana według receptury Świętej.
Składniki: mąka orkiszowa, mąka orkiszowa pełnoziarnista, seler, cebula, marchew, pokrzywa, czosnek, trybula, koper włoski, bertram, macierzanka.
Zupa krem Hildegarda - wartość odżywcza w 100g
- wartość energetyczna 127 kJ / 30kcal,
- tłuszcz 0,8g /w tym kwasy nasycone 0,2g,
- węglowodany 2,4g /w tym cukier 0,2g,
- białko 1,3g,
- sól 1,8g.
Dlaczego warto włączyć zupę krem Hildegarda do diety?
- nie zawiera pory, tylko zioła i przyprawy polecane przez Hildegardę,
- nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów i drożdży.
Jak przygotować zupę krem Hildegardy?
- Jedną łyżkę (około 30g) zupy krem rozpuścić w 500ml ciepłej wody. Mieszankę ziół zamieszać i zagotować.
- Następnie pozostawić na około 5 minut na małym ogniu. Zupkę krem można wzbogacić śmietanką. Smacznego!!
Dostępna w pojemnościach: 360g.
Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backerei, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy.
Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra.