Miody i cukry
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Miód akacjowy powstaje z kwiatów robinii akacjowej, która jest zwana również fałszywą akacją. Roślina ta wprawdzie pochodzi z Ameryki Północnej, ale w Polsce zadomowiła się na dobre. To co go wyróżnia od innych miodów to wyraźnie słodki smak.
Miód akacjowy to naturalny produkt pszczeli o wyjątkowo jasnej, niemal przezroczystej barwie i delikatnym, słodkim smaku. Charakteryzuje się wysoką zawartością fruktozy, co sprawia, że krystalizuje bardzo powoli, długo zachowując płynną konsystencję .
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Uwaga: Nie zaleca się podawania miodu dzieciom poniżej 12 miesiąca życia ze względu na ryzyko botulizmu.
Dostępny w pojemnościach: 250g i 400g
Data przydatności na opakowaniu
Pochodzenie: Gospodarstwo Pszczelarskie " Dutkowiak", Jana Paska 68.Polska, Sulęcin, Polska