Miód wrzosowy 400g
Miód wrzosowy to produkt nektarowy, a nie spadziowy. Jest to produkt o nieco ciemniejszej barwie z uwagi na fakt, że zawiera mało sacharozy, a dużo białka.
Miód wrzosowy - zalety:
- ma silny aromat, nieco podobny do kwiatu wrzosu dzięki zawartości olejków eterycznych i lekko gorzkawy smak,
- zawiera też stosunkowo dużo witamin z grupy B, natomiast jest ubogi w witaminę C,
- zawiera wiele wolnych aminokwasów i enzymów i (w badanych próbkach stwierdzono zawartość biopierwiastków w formach dobrze przyswajalnych,
- posiada właściwości antyseptyczne i aktywność antybiotyczną.
Dla kogo miód wrzosowy?
- pomocny w leczeniu stanów zapalnych dróg moczowych i prostaty , stanów zapalnych jelit i biegunkach
- znajduje zastosowanie w leczeniu zapalenia gardła i błony śluzowej jamy ustnej – zwiększa odporność i chroni przed rozwojem zakażenia
Dostępny w pojemnościach: 250g
Data przydatności na opakowaniu
Pochodzenie: Gospodarstwo Pszczelarskie " Dutkowiak", Jana Paska 68.Polska, Sulęcin, Polska