Owoce i warzywa suszone
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Morwa biała to gatunek drzewa lub krzewu pochodzący z Azji, choć obecnie rozprzestrzeniony na całym świecie. Roślina ta jest znana przede wszystkim ze swoich owoców, które noszą nazwę morwy białej. Morwy białe bywają też nazywane morwami jedwabnymi ze względu na to, że liście tych drzew stanowią pożywienie dla hodowanych w przeszłości jedwabników.
Owoce morwy białej są małe, owalne lub cylindryczne, w zależności od odmiany. Zwykle zmieniają kolor w miarę dojrzewania, od zielonego do różowego lub czerwonego. Morwy są jadalne i mają delikatny, słodki smak. Mogą być spożywane surowe, jak również wykorzystywane do produkcji dżemów, przetworów czy soków. Owoce te są również cennym źródłem witamin (takich jak witamina C i witamina K), minerałów oraz błonnika.
Skład: morwa biała suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Morwa biała BIO to świetny wybór dla osób poszukujących naturalnej przekąski o wysokiej wartości odżywczej, wspierającej zdrowie i dobre samopoczucie.