Herbata z owocu kopru włoskiego 100g Data przydatności 31.12.2023
Koper włoski, w każdej postaci, ugotowany bądź surowy, w formie herbaty, proszku, pastylek jest pożyteczny dla organizmu.
Dlaczego warto pić herbatę z kopru włoskiego?
- bardzo aromatyczna i lekko słodkawa,
- wiatropędna tzn. oczyszcza żołądek i jelito, usuwa substancje gnilne,
- oczyszcza krew i gazy jelitowe,
- wspomaga przemianę materii,
- przywraca świeży oddech i nadaje skórze przyjemny zapach,
- świetnie reguluje pracę jelit, oczyszcza je ze złogów i nadaje przyjemny zapach ciału,
- działa rozkurczowo przy wzdęciach oraz eliminuje złe samopoczucie na skutek błędów dietetycznych.
Herbata z kopru włoskiego jest polecana:
- Hildegarda z Bingen przypisywała koprowi cudowne działanie i zalecała spożywanie go każdego dnia.
- doskonale nadaje się dla maluchów cierpiących na dolegliwości kolkowe, dzieci i dorosłych.
- ziarna kopru włoskiego można dodawać również do sosów, kompotów, sałatek, ziemniaków.
- powinno się wypijać około 1 litra herbaty z kopru włoskiego dziennie
Więcej informacji o koprze w zakładce "Kuchnia świętej Hildegardy".
Jak przygotować herbatę z owocu kopru włoskiego?
- Sposób przygotowania: 1 łyżkę ziaren kopru włoskiego należy zalać szklanką wody i krótko podgotować.
- Następnie odstawić i parzyć około 20 minut.
Herbata z kopru włoskiego dostępna jest w pojemnościach: 250g i 500g.
- Pochodzenie: Maria Adam, Austria
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra