Piekarnia orkiszowa
Dostawa w drodze
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Składniki: mąka orkiszowa, sól, słód, mąka z soi, mąka pszenna, cukier
Może zawierać śladowe ilości: soi, mleka, sezamu i orzechów
Dodać 1 opakowanie suchych drożdży do jednego kilograma mieszanki, dolać 640 ml ciepłej wody i całość zagniatać około 8 minut. Ciasto przykryć szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut. Ciasto zagnieść raz jeszcze i na koniec uformować bochenek lub włożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Ciasto powinno w foremce wyrosnąć przez kolejne 45 minut, aż podwoi swoją objętość i piec 15 minut w temperaturze 230 st. i kolejne 45 minut w temperaturze 200st.
Smacznego!