Orkiszowa krupczatka - mąka do ciast drożdżowych,
strucli i makaronów 1kg
- Skład: orkisz
- Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
Mąka orkiszowa krupczatka - wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna - 1552 kJ (370kcal)
- Białko - 11,2 g
- Węglowodany - 74,9g.
- Tłuszcz - 1,5g.
Mąka orkiszowa krupczatka - zalety:
- orkiszowa krupczatka to typowa mąką do strucli, makaronów i ciast drożdżowych,
- krupczatka to specjalny przemiał ziarna, dzięki czemu ciasta nie są kleiste, ładnie się formują, są sprężyste i elastyczne
- krupczatka jest grubsza niż mąka, ale delikatniejsza/drobniejsza niż grysik orkiszowy/kasza manna
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pochodzenie: Niemcy, Geisingen
Dystrybutor: Świat- Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra