Orkiszowa krupczatka - mąka orkiszowa do ciast drożdżowych, strucli i makaronów 2,5 kg
Skład: zmielony orkisz
Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
Dostępna w pojemnościach: 1kg, 2,5kg
Mąka orkiszowa krupczatka - wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna - 1552 kJ (370kcal)
- Białko - 11,2 g
- Węglowodany - 74,9g.
- Tłuszcz - 1,5g.
Mąka orkiszowa krupczatka - zalety:
- orkiszowy krupczatka to typowa mąką do strucli, makaronów i ciast drożdżowych,
- krupczatka to specjalny przemiał ziarna, dzięki czemu ciasta nie są kleiste, ładnie się formują, są sprężyste i elastyczne
- krupczatka jest grubsza niż mąka, ale delikatniejsza/drobniejsza niż grysik orkiszowy/kasza manna
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pochodzenie Winkler Muhle, Gustenfelden, Niemcy
Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra