Orkiszowa krupczatka- mąka do strucli, ciast drożdżowych i makaronów 5kg - SwiatOrkiszu

Kategorie

Maka orkiszowa biała

Orkiszowa krupczatka- mąka do strucli, ciast drożdżowych i makaronów 5kg

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

75,00 zł

w tym VAT

Dostawa w drodze

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Orkiszowa krupczatka - mąka do ciast drożdżowych, strucli i makaronów 5kg

Orkiszowa krupczatka to rodzaj mąki orkiszowej, która zawiera dużo błonnika pokarmowego, co wpływa zbawiennie na pracę naszego układu pokarmowego. Mąka orkiszowa charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem. Można z niej przygotować z niej chleb orkiszowy, bułeczki, rogaliki, kluski, naleśniki, pierogi oraz ciasta.

  • Skład: orkisz,
  • Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.

Mąka orkiszowa krupczatka - wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna - 1552 kJ (370kcal).
  • Białko - 11,2 g.
  • Węglowodany - 74,9g.
  • Tłuszcz - 1,5g.

Zalety orkiszowej krupczatki 

  • orkiszowa krupczatka to typowa mąką do strucli, makaronów i ciast drożdżowych,
  • krupczatka to specjalny przemiał ziarna, dzięki czemu ciasta nie są kleiste, ładnie się formują, są sprężyste i elastyczne,
  • krupczatka jest grubsza niż mąka, ale delikatniejsza/drobniejsza niż grysik orkiszowy/kasza manna.

Mąka orkiszowa krupczatka jest zdecydowanie bardziej wartościowa od mąki pszennej. Zawiera znacznie więcej witamin z grupy B oraz miedzi, żelaza czy manganu. Dodatkowo ma dwukrotnie niższy indeks glikemiczny.

  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Pochodzenie: Niemcy, Geisingen.
  • Dystrybutor: Świat- Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra.

Mąka orkiszowa firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce