Mąka orkiszowa typ 630 12,5 kg - SwiatOrkiszu

Kategorie

Maka orkiszowa biała

Mąka orkiszowa typ 630 12,5 kg

Mąka orkiszowa typ 630 12,5 kg

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

158,00 zł

w tym VAT

Dostawa w drodze

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Mąka orkiszowa typ 630 12,5kg

Mąka orkiszowa pochodzi z upraw kontrolowanych. Polecana jest osobom na diecie, ponieważ jest lekkostrawna i łatwo przyswajalna. Zawarte w niej składniki mineralne poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci, a także wzmacniają aktywność mózgu i poprawiają koncentrację.

Mąka orkiszowa i jej zalety w/g św. Hildegardy z Bingen

  • jest lekkostrawna i łatwo przyswajalna,
  • wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na kondycję całego organizmu,
  • regularnie stosowana zapobiega wielu chorobom,
  • obniża poziom złego cholesterolu,
  • jest antyalergiczna.

Rodzaje mąki orkiszowej

  • Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
  • Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050 / chleby, bułeczki, ciasta/
  • Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/
  • Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/

Zastosowanie mąki orkiszowej

  • do ciast, klusek, naleśników

Mąka orkiszowa nadaje się do wypieku ciast. Jest to mąka o niskim indeksie glikemicznym, co oznacza, że po spożyciu nie powoduje gwałtownych wahań poziomu cukru we krwi. Ma również wyższą zawartość białka niż tradycyjna mąka pszeniczna, co może wpłynąć na strukturę i konsystencję ciasta. W zależności od receptury i preferencji smakowych, mąka orkiszowa może być stosowana w różnych proporcjach w stosunku do mąki pszennej lub zastąpić ją całkowicie. Warto jednak pamiętać, że ciasta wypiekane na mące orkiszowej mogą być bardziej gęste i ciężkie w porównaniu do tych z mąki pszennej, dlatego warto eksperymentować z proporcjami składników i metodami wypieku, aby osiągnąć pożądany efekt.

Sprzedawana u nas mąka orkiszowa to tzw. odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie, odmiana Oberkulmer Rotkorn

Dostępna w dwóch pojemnościach: 1kg, 2,5kg, 5 kg, 12,5kg

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu...

Pochodzenie:  Winkler Muhle, DorfstraBe 1, 91189 Gustenfelden

Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra



Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce