Kategorie

Maka orkiszowa biała

MĄKA ORKISZOWA TYP 405 5KG

Mąka orkiszowa typ 405 5kg

64,50 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Mąka orkiszowa typ 405 - 5kg

Mąka orkiszowa ma lekko orzechowy posmak. Idealna do wypieku ciast, ciasteczek i chleba.

Czy mąka orkiszowa jest zdrowa?

Mąka orkiszowa produkowana jest z ziarna orkiszu, które wg. św. Hildegardy z Bingen:

  • jest ciepły i działa rozgrzewająco,
  • wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu,
  • jest tłusty i zaopatruje ciało w energię,
  • jest lekkostrawny,
  • w jakiejkolwiek postaci spożywany jest dobrze przyswajany przez organizm.

Rodzaje mąki orkiszowej

  • Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
  • Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050 / chleby, bułeczki, ciasta/
  • Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/

Zastosowanie mąki orkiszowej

  • Mąka orkiszowa jest doskonała do ciast, klusek, naleśników.
  • Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.

Jak przechowywać mąkę orkiszową?

  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
  • Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backere, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy,
  • Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra
  • Mąka firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.*
  • Informacja pochodzi ze strony Dr Strehlowa





Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce