Maka orkiszowa biała
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-19:00
Sobota
11:00-15:00
Mąka orkiszowa to produkt, który zaczął na stałe gościć w naszej kuchni. Jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zdrowy. Korzystnie wpływa na cały organizm. Mąka orkiszowa typ 630 to produkt najwyższej jakości, który z powodzeniem zastąpi mąkę pszenną.
Przegląd mąk:
Mąka orkiszowa typ 630 to odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.
Odmiana:Oberkulmer Rotkorn
* https://www.st-hildegard.com/de/ernaehrung/dinkel/91-dinkel-schutzkost-bei-allergien.html
Przepis na chleb z otrębami:
40g drożdży, 500g mąki orkiszowej, ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,80g otrębów pszennych, 1 szklanka ziaren oleistych / dyni, słonecznika, lnu, sezamu /
Wszystkie składniki razem wyrobić / jak na placek drożdżowy/ i wyłożyć do 2 foremek ( 30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia.
Poczekać aż ciasto wyrośnie / podwoi swoją objętość/. Piec w 200 stopniach ok.30- 40 min.